HTML

Nívós festmények

Hazai kortárs, elismert festőművészek nívós alkotásai. Festmények, tűzzománcok, grafikák

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Szász Endre alkotásai

festmények 2010.04.01. 14:10

 1926 - †2003 

A Képzőművészeti Főiskolán Szőnyi István növendéke volt. Pályáját mint festő kezdte, majd 1955 óta grafikusként műkött. A hatvanas évek óta jelentkezik a nyilvánosság előtt; 1964-ben és 1967-ben a Dürer Teremben, 1964-ben Szegeden, 1965-ben Bulgáriában, 1967-ben Olaszországban, 1969-ben a Derkovits Teremben állított ki. Szerepelt több európai fővárosban, továbbá a brnói, Sao Paulo-i grafikai biennálékon és az 1960-as Velencei Biennálén.

Bravúros technikai megoldású lapjai (olaj-grafika) és könyvillusztrációi nagyon népszerűek. Amerikában, ahol egy évtizedre második otthonára lelt, körülrajongott, jól fizetett divatos művész.

Hazatérve a Hollóházi Porcelángyár stúdiót alapított nevével, fantasztikus termelékenységgel ontotta a festett tálakat, tányérokat, vázákat, faliképeket. Visszafogottan szép opálos-szürkében játszó képzeletbeli alakokat és vadul burjánzó keleti motívumokat alkalmazott. 1983 márciusában rendezték meg nagyszabású tárlatát a Vigadó Galériában.

Szász Endre további alkotásai 

Címkék: galéria festmény művészet kortárs művészet festmények szász szász endre kortárs galéria kortárs festmény galéria veszprém galéria budapest szász festmények szász endre festmények szász endre festményei szász endre grafikák szász grafikák szász grafika

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nivosfestmenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr231886883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása