HTML

Nívós festmények

Hazai kortárs, elismert festőművészek nívós alkotásai. Festmények, tűzzománcok, grafikák

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Pintér István Pál festményei

festmények 2010.04.01. 13:31

Pintér István Pál így vall alkotásairól: 

"A fény, a mindent meghatározó és éltető fogalom, a napfény a művészetnek ez a megfoghatatlan illúziója, melynek keletkezését, eredetét keresem képeimen. A fény láttatása, vibrálása és színné válása az alkotás folyamán mintha a megvilágított felületeken keletkezne, s így mint jelenséget ábrázolni a feladatom.
Festői szemléletből példát merítettem William Turner természeti erőiből, James Abbott Whistler harmóniáiból, illetve Egry József Napfényjátékaiból.
Festményeim címét sokszor versidézetek ihletik."

Az 1948-ban született művész képei megtalálhatók a Képcsanok Galériában, valamint számos kiállítóteremben. Több alkotása külföldre is elkerült (Svájc, USA, Anglia). Tagja a Művészeti Alap Zichy Galériájának, a Művészetbarátok Egyesületének.

Art Stúdió Galéria

 

Címkék: galéria festmény kortárs művészet pintér festmények kortárs galéria kortárs festmény galéria veszprém galéria budapest pintér istván pál pintér festmény pintér istván pál festmény pintér istván pál festményei pintér istván pál festmények kortárs festmények

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nivosfestmenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr851886769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása