HTML

Nívós festmények

Hazai kortárs, elismert festőművészek nívós alkotásai. Festmények, tűzzománcok, grafikák

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Strissowszky Szilárd festményei

festmények 2010.04.01. 14:05

Strissowszky Szilárd 1948-ban született Tolnában. Ez a vidék, valamint a családi légkör nagyban hozzásegítette tehetségének kibontakoztatásában.

„Első mesterem a nagyapám volt. A rajzolást, a lovak szeretetét, az anyagok, a színek imádatát ő alapozta meg bennem.”- írja magáról.

Pécsett végezte művészeti iskoláját Martinek József és Bérczes Gábor irányítása alatt. Iskolái elvégzése után Budapestre került, ahol Molnár M. György, a dunaföldvári művésztelep vezetője segítette szakmai életútjának kezdetén.

Művészi egyénisége hamar megmutatkozott. Látásmódját az önirónia, a klasszikus európai kultúra tisztelete és a szakramentalitás evilági megjelenésének értelmezése jellemzi.

1975-ben tagjai sorába fogadta a Fiatal Képzőművészek Stúdiója, majd 1982-től a Képzőművészeti Alap tagja.

Sikerrel szerepelt számos bel- és külföldi tárlaton. Művei megtalálhatóak úgy Németországban és Olaszországban, mint Izraelben vagy az USA-ban.

További alkotásai: Strissowszky Szilárd festményei

Címkék: galéria festmény kortárs művészet festmények kortárs galéria kortárs festmény galéria veszprém galéria budapest kortárs festmények strissowszky strissowszky festmény strissowszky szilárd strissowszky szilárd festmény strissowszky szilárd festményei strissowszky szilárd festmények

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nivosfestmenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr471886858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása