HTML

Nívós festmények

Hazai kortárs, elismert festőművészek nívós alkotásai. Festmények, tűzzománcok, grafikák

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Vinczellér Imre festményei

festmények 2010.04.01. 15:12

 

Vinczellér Imre festőművész 1953-ban született. Tanulmányait a Magyar Képző-művészeti Főiskolán végezte, ahol 1980-ban szerzett diplomát. Itt Patay László
és Bráda Tibor voltak mesterei.

Vinczellér Imre festészetéből meditatív, lírai misztikum árad. Figuratív szürrealizmusú piktúráját családja művészeti hagyománya, a történelmi múlt és a zene inspirálják. Tanulmányúton járt Franciaországban, Nagy-Britanniában, Ausztráliában és Itáliában.


A művész így vall saját magáról: "Mindig a dolgok lényegét és a valóság kérdéseit kerestem - túl a tényeken. Ezért kapcsolódik össze bennem a múlt tapasztalatainak válogatott gyűjteménye és a jelen adta kérdések. Saját utamra térve, nemcsak jó szüleimnek jár köszönet, sokat tanultam vallásos és ateista, boldog és megalázott, tiszta gondolatú és sorsú emberektől, intelligens arisztokratáktól, művelt világpolgároktól, magyartól és más nemzetiségűtől, ám sorrendet tenni közöttük nem tudok. De a világból felszívott élményeimről mindig csak magyarul álmodom."

Festményei megtalálhatók több hazai múzeumban (Kalocsa, Kecskemét ) és számos magyar, osztrák, német, svéd és japán műgyűjtő tulajdonában.

DÍJAK:
Bács-Kiskun Megyei Művészeti és Tudományos Díj - 1996
"Kalocsa Városért" Díj - 1998
Molnár C. Pál Díj - 2000
Marseille-M.C.A. Nemzetközi kiállításon - Grand Prix - 2003
Cannes -M.C.A. Nemzetközi kiállításon - Grande Medaille d' Or - 2004
Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje - 2004
"Arts - Sciences - Lettres" Société Academique Francaise - Diplome de Medaille d'Or - 2005
Magyar Művészeti Akadémia - Koller Díj - 2006
Gundel Művészeti díj - 2008

Art Stúdió Galéria

Címkék: galéria festmény művészet kortárs művészet festmények galéria veszprém galéria budapest vinczellér vinczellér imre vinczellér festmények vinczellér imre festményei

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nivosfestmenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr11887042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása